Op zoek naar goochelen met getallen?

 
goochelen met getallen
 
Goochelen met getallen Radio 1. Home. CIM internet. Uit in Vlaanderen.
Dagelijks worden we door de media overspoeld met confronterende of verontrustende statistieken. In Goochelen met getallen Boom laat de Nederlandse wetenschapsjournalist Hans van Maanen zien hoe misleidend statistieken kunnen zijn, en biedt hij een aantal tools om de stortvloed aan cijfers in het nieuws het hoofd te bieden.
Wiskundemeisjes Blog Archive Goochelen met getallen.
Goochelen met getallen is een aanrader voor iedereen die wel eens een conclusie uit een tabel vol getallen trekt: of je nu journalist, theaterdirecteur of leraar bent. Het hele boek achter elkaar lezen is waarschijnlijk wat te veel van het goede: op een gegeven moment ging het zelfs dit wiskundemeisje een beetje duizelen.
Goochelen met getallen Van Maanen 9789085068358 Boom Filosofie.
Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt: de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde, vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk. Hans van Maanen. Hans van Maanen 1950 is wetenschapsjournalist voor onder andere de Volkskrant.
Kwistet: Goochelen met getallen! YouTube.
Watch Queue Queue. The next video is starting stop. Kwistet: Goochelen met getallen! Unsubscribe from MNMbe? Subscribe Subscribed Unsubscribe 67K. Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Need to report the video?
Trucjes met getallen / Goochelen / Van alles wat Schaduwbreien.jouwweb.nl.
Het 4 e getal moet opgeteld met het 2 e getal 999 worden. Het 5 e getal moet samen met het 3 e getal 999 worden. Opgeteld zijn deze getallen het getal wat je opgeschreven hebt. En in de envelop hebt gedaan. Trucjes met getallen 7.
Goochelen met getallen Standaard Boekhandel.
Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt: de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde, vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk. De pers over de Encyclopedie van misvattingen: Je begint zon boek argeloos en licht geamuseerd te lezen, totdat het vreselijke besef daagt dat je zelf evenzeer al een leven lang slachtoffer én verkondiger bent van allerlei dwaasheden en enormiteiten?
Goochelen met getallen, Hans van Maanen 9789085068358 Boek eci.be.
De lezer wordt meegesleept in de wondere wereld van de standaardafwijking, de chi-kwadraattoets en de mediaan. Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt: de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde, vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk.
bol.com Goochelen met getallen, Hans van Maanen 9789085068358 Boeken.
Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt: de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde, vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk. In dit boek laat de auteur, wetenschapsjournalist, zien hoe er in de hedendaagse journalistiek wordt gegoocheld met getallen.
Hans van Maanen: Boeken: Goochelen met getallen.
Juist omdat ze zo koel en objectief klinken. In Goochelen met getallen probeer ik wat gereedschap te bieden om de stortvloed aan cijfers in het nieuws althans enigszins de baas te worden. Gereedschap voor eenvoudige klusjes hoe zat het ook al weer met het gemiddelde, de mediaan en de modus?

Contacteer ons