Resultaten voor goochelen met getallen

 
goochelen met getallen
 
Wiskundemeisjes Blog Archive Goochelen met getallen.
Dat boek is er nu Goochelen met getallen. In 27 vlot geschreven hoofdstukken legt van Maanen uit hoe je kunt goochelen met getallen en vooral hoe je eigenlijk met die getallen zou moeten werken. Veel hoofdstukken beginnen met een berichtje uit de krant. Iets als Veel koffie goed voor een mens wat goed nieuws zou zijn voor de meeste wiskundigen maar dat terzijde. Daarna legt Van Maanen fijntjes uit dat de conclusie op een verkeerde manier uit de cijfers is getrokken. Soms geeft hij nieuwe grafieken die wel duidelijk laten zien wat er gebeurt. Ook neemt Van Maanen tijd om belangrijke begrippen als mediaan betrouwbaarheidsinterval correlatie en zelfs de chi-kwadraattoets uit te leggen.
Goochelen met getallen Standaard Boekhandel.
cijfers eb statistiek in krant en wetenschap. 241 mm x 170 mm x 18 mm. Leverbaar op 2 werkdagen. In winkelmandje In verlanglijstje. Dit artikel straks al afhalen? Nu reserveren straks afhalen. Goochelen met getallen Cijfers en statistiek in krant en wetenschap Dagelijks krijgen we in de media te maken met confronterende statistieken Een op de drie kinderen pleegt delict Aantal autodiefstallen stijgt met 10 procent. Maar wat is volgens de media een delict?
Goochelen met getallen.
Daar kun je van alles mee doen. Optellen en aftrekken vermenigvuldigen en delen. Er bestaan ook veel liedjes met getalen de zevensprong drie maal drie. is negen bedenk er zelf ook maar eens een paar. Sommige getallen betekenen iets bijzonders. elf noemen we het gekkengetal. Op vrijdag de dertiende mag. je niet onder een ladder doorlopen zeggen de mensen dan! In de Bijbel worden ook veel getallen gebruikt. 5 broden en 2 vissen. Jezus had 12 leerlingen. We noemen God weleens. Vader Zoon en Heilige Geest. Jezus bleef 40 dagen in de woestijn om te vasten. Ook wij vasten 40 dagen.
Leuke truc met uitleg de nummer goocheltruc YouTube.
Leuk onbegrijpelijk en toch simpel. Wil je meer leuke goocheltrucs zien? Ga dan naar http//www.goochelen.nl en registreer je voor extra bonus trucs! Zoekwoorden leer goochelen leuke trucs goocheltrucs met uitleg goochelen doe je zo goochelen goochelen.nl tutorial hoe wordt je goochelaar. Show more Show less. Comments are disabled for this video. Autoplay When autoplay is enabled a suggested video will automatically play next. kaarttruc met uitleg Hoe laat je de 4 azen verschijnen. zelfwerkende kaarttruc voor beginners met uitleg Duration 806. Coole Kaarttrucs 90680 views. DE BESTE KAARTTRUC VAN DE WERELD 2017 UITLEG!
Goochelen met getallen Radio 1. Home. CIM internet. Uit in Vlaanderen.
Home Programma's Interne keuken Goochelen met getallen. Goochelen met getallen Hans van Maanen. Dagelijks worden we door de media overspoeld met confronterende of verontrustende statistieken. In Goochelen met getallen Boom laat de Nederlandse wetenschapsjournalist Hans van Maanen zien hoe misleidend statistieken kunnen zijn en biedt hij een aantal tools om de stortvloed aan cijfers in het nieuws het hoofd te bieden. Van Maanen loodst de lezer door de wondere wereld van de standaardafwijking de chi-kwadraattoets en de mediaan.
Kwistet Goochelen met getallen! YouTube.
This video is unavailable. The next video is starting stop. Kwistet Goochelen met getallen! Subscribe Subscribed Unsubscribe 55K. Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Need to report the video? Sign in to report inappropriate content. Sign in to make your opinion count. Don't like this video? Sign in to make your opinion count.
bol.com Goochelen met getallen Hans van Maanen 9789085068358 Boeken.
De lezer wordt meegesleept in de wondere wereld van de standaardafwijking de chi-kwadraattoets en de mediaan. Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk. In dit boek laat de auteur wetenschapsjournalist zien hoe er in de hedendaagse journalistiek wordt gegoocheld met getallen. Objectief cijfermateriaal heeft de plaats ingenomen van reputaties en gezag. Maar is het cijfermateriaal dat dagelijks over ons wordt uitgestort wel zo objectief? We zijn inmiddels gewend aan het idee dat nieuwsfoto's kunnen liegen en bedriegen maar in feite geldt dit ook voor cijfers.
Trucjes met getallen / Goochelen / Van alles wat Schaduwbreien.jouwweb.nl.
Wat heb je nodig papier pen. Je vraagt iemand uit het publiek om mee te doen. Hij/zij krijgt pen en papier. Vraag een getal van drie cijfers op het papier te zetten waarvan het laatste cijfer kleiner is dan het eerste. Daarna vraag je het getal in omgekeerde volgorde eronder te zetten. Nu het onderste getal van het bovenste aftrekken. Vraag of er een getal van drie cijfers uitkomt. Is dat het geval dan vraag je om het eerste of het laatste cijfer te noemen.
Goochelen met getallen Maanen 9789085068358 Boomfilosofie.nl.
De lezer wordt meegesleept in de wondere wereld van de standaardafwijking de chi-kwadraattoets en de mediaan. Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk. Je begint zon boek argeloos en licht geamuseerd te lezen totdat het vreselijke besef daagt dat je zelf evenzeer al een leven lang slachtoffer én verkondiger bent van allerlei dwaasheden en enormiteiten. is verplichte kost voor degenen die beroepshalve met tabellen en grafieken worden doodgegooid politici beleidsmakers journalisten dus Sjaak Priester de Volkskrant. komt in dit vlot geschreven boek met tientallen voorbeelden uit de Nederlandse dagbladen. Deze krant wordt daarbij niet ontzien Trouw.

Contacteer ons