Zoeken naar goochelen met getallen

 
goochelen met getallen
 
Goochelen met getallen door Hans van Maanen Boek Managementboek.nl.
Langzamerhand raken we vertrouwd met het feit dat nieuwsfoto's' kunnen bedriegen, maar we zijn er nauwelijks op bedacht dat ook cijfers kunnen worden gemanipuleerd, of gewoon kunnen misleiden. In Goochelen met getallen biedt gelauwerd wetenschapsjournalist Hans van Maanen gereedschap om de stortvloed aan cijfers in het nieuws het hoofd te bieden.
Goochelen met getallen Standaard Boekhandel.
Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt: de rekenkundige misleidingen worden in Goochelen met getallen steeds op toegankelijke manier verbonden met waargebeurde, vaak hilarische voorbeelden uit de praktijk. De pers over de Encyclopedie van misvattingen: Je begint zon boek argeloos en licht geamuseerd te lezen, totdat het vreselijke besef daagt dat je zelf evenzeer al een leven lang slachtoffer én verkondiger bent van allerlei dwaasheden en enormiteiten?
Wiskundemeisjes Blog Archive Goochelen met getallen.
Goochelen met getallen is een aanrader voor iedereen die wel eens een conclusie uit een tabel vol getallen trekt: of je nu journalist, theaterdirecteur of leraar bent. Het hele boek achter elkaar lezen is waarschijnlijk wat te veel van het goede: op een gegeven moment ging het zelfs dit wiskundemeisje een beetje duizelen.
Goochelen met getallen Radio 1. Home. CIM internet. Uit in Vlaanderen.
Goochelen met getallen, Hans van Maanen. Goochelen met getallen. 20 november 2010. Dagelijks worden we door de media overspoeld met confronterende of verontrustende statistieken. In Goochelen met getallen Boom laat de Nederlandse wetenschapsjournalist Hans van Maanen zien hoe misleidend statistieken kunnen zijn, en biedt hij een aantal tools om de stortvloed aan cijfers in het nieuws het hoofd te bieden.
Trucjes met getallen / Goochelen / Van alles wat Schaduwbreien.jouwweb.nl.
Het 4 e getal moet opgeteld met het 2 e getal 999 worden. Het 5 e getal moet samen met het 3 e getal 999 worden. Opgeteld zijn deze getallen het getal wat je opgeschreven hebt. En in de envelop hebt gedaan. Trucjes met getallen 7.
bol.com Goochelen met getallen 9789085068358 Hans van Maanen Boeken.
Goochelen met getallen 1e druk is een boek van Hans van Maanen uitgegeven bij Uitgeverij Boom. Dagelijks krijgen we in de media te maken met confronterende statistieken: Een op de drie kinderen pleegt delict, Aantal autodiefstallen stijgt met 10 procent.
Hans van Maanen: Boeken: Goochelen met getallen.
Juist omdat ze zo koel en objectief klinken. In Goochelen met getallen probeer ik wat gereedschap te bieden om de stortvloed aan cijfers in het nieuws althans enigszins de baas te worden. Gereedschap voor eenvoudige klusjes hoe zat het ook al weer met het gemiddelde, de mediaan en de modus?

Contacteer ons